Selecteer een pagina

Regio, 6 januari 2022

In de nacht van Oud op Nieuw is er flink meer schade ontstaan aan (ondergrondse) containers, speeltoestellen, skatepark en ander straat meubilair. De gemeente Doetinchem spant de kroon in de schadeposten. Desondanks spreken de gemeentes over een rustig verlopen jaarwisseling.

Met name in de gemeente Doetinchem is de schadepost ten opzicht van vorig jaar flink gestegen. 56.000 euro afgelopen jaar tegen 32.000 euro het jaar ervoor. De schade is mede veroorzaakt door de vernieling van een skatepark en schade aan een speeltoestel (21.000 euro) en het vernielen dan wel opblazen van vier ondergrondse containers (11.000 euro). Daarmee spant de gemeente de kroon ten opzichte van de andere gemeentes in de regio die over een (vrij) rustige jaarwisseling spreken en waar het schadebedrag ongeveer gelijk bleef. Naast de toename in het carbid schieten ging er ook veel meer (illegaal) vuurwerk de lucht in ten opzichte van 2021.

De schade in de gemeente Oost Gelre bleef vrijwel gelijk aan dat van vorig jaar (10.000 euro). Wel laat burgemeester Annette Bronsvoord weten dat “de smet op de jaarwisseling wel het zinloos opblazen van afval- en hondenpoepbakken en de schade veroorzaakt aan verkeersborden was”. In de rest van de Achterhoekse gemeenten zagen ze ook een stabilisatie in het aantal schadeposten. In de Oude IJsselstreek werden dertien verkeersborden vernield, een boom afgebroken en was er schade aan afvalbakken. Dat is iets meer dan vorig jaar, het herstellen kost de gemeente pakweg 4.500 euro.

Rustig in Montferland, Winterswijk, Berkelland en Bronckhorst
In Montferland verliep de jaarwisseling ‘rustig’ aldus boa’s, afgezien van het negeren van het vuurwerkverbod. Over de schade in deze gemeente is niets bekend nog. In de gemeente Berkelland bedroeg de schade, evenals in de gemeente Aalten, 5.000 euro, vergelijkbaar met vorig jaar. In Winterswijk sneuvelden enkele afvalbakken en was er schade aan particuliere objecten. Ook in de gemeente Bronckhorst was er schade aan afvalbakken en verkeersborden. In beide gemeenten is de schade gelijk aan die van de vorige jaarwisseling.

Foto: Joost
Bron: Regio8 (https://www.regio8.nl/tienduizenden-euro-s-schade-na-nieuwjaar/nieuws/item?1182737)


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?