Selecteer een pagina

Regio, 28 december 2021

De politie Oost-Nederland krijgt per 1 februari 2022 Janny Knol als nieuwe politiechef nu Oscar Dros overstapt per die datum naar de Landelijke Eenheid. Ze is nu nog plaatsvervangend politiechef in Noord-Nederland. Dit heeft de politie maandag bekend gemaakt.

Knol heeft een connectie met de regio Oost-Nederland, zo werkte ze in onder meer IJsselland, Gelderland-Midden en Twente zowel in de opsporing als in het blauw zelf. De voordracht moet echter nog wel door het Ministerie van Justitie en Veiligheid goed worden gekeurd, maar verwacht wordt dat dit een formaliteit is. Ook was ze de laatste jaren verbonden aan de portefeuille Intelligence als zogenaamd Hoofd Operatiën. Deze tak verzameld met name informatie.

In een persbericht laat Knol weten: “De afgelopen drie jaar heb ik het enorm naar mijn zin gehad in Noord-Nederland. Voor mij voelt het ook alsof ik in een storm vertrek, die zowel binnen als buiten woedt. Maar dit is een kans in de categorie ‘once in a lifetime’. De eenheid Oost-Nederland ken ik daarnaast natuurlijk ook heel goed, mede omdat ik er eerder gewerkt heb en er ook nog woon. Het voelt als een hernieuwde kennismaking waarop ik me enorm verheug”.

Vertrouwen Henk van Essen
Volgens korpschef Henk van Essen krijgt Oost-Nederland in de persoon van Janny Knol een nieuwe politiechef ‘die op verbindende, faciliterende en innovatieve wijze leiding kan geven’. Hij verheugt zich op de samenwerking en laat verder weten “ik heb er verder alle vertrouwen in dan de regio bij haar in goede handen is, ik wens haar veel succes toe”.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?