Selecteer een pagina

Landelijk, 18 december 2021

Nederland stevent weer af op een (harde) lockdown. Vanavond om 19:00 uur volgt er een persconferentie met Mark Rutte, Hugo De Jonge en Jaap van Dissel, verwacht wordt dat de maatregelen ook per direct in zullen gaan.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het demissionaire kabinet gisteren al om een strenge of harde lockdown voor te bereiden omdat men zich ernstige zorgen maakt om de Omikron variant van het virus. Het vermoeden bestaat dat deze variant al dit weekend dominant zal zijn in onze hoofdstad. Met de maatregelen hoopt het OMT en demissionaire kabinet de Omikron variant in te kunnen perken en het aantal besmettingen te kunnen indammen. Vooralsnog lijkt het erop dat alleen de essentiële winkels zoals supermarkten, drogisterijen en apotheken open mogen blijven.

Dit zou inhouden dat alle niet essentiële winkels moeten sluiten zoals de horeca, musea, bioscopen, theaters en sportscholen weer hun deuren moeten sluiten. Ook zullen contactberoepen zoals kappers, schoonheidssalons, etc. hun deuren weer moeten sluiten. Tevens wordt gesproken om de scholen en andere onderwijsinstellingen te sluiten, vooralsnog komt er geen avondklok aldus de laatste berichten.

Grote zorgen om virus variant en sluiting
Bij de laatste persconferentie van dinsdag j.l. werd al rekening gehouden met een strenge of harde lockdown gezien de nieuwe variant zich twee tot drie keer zo snel verspreid als de welbekende delta variant. Er is verder nog weinig bekend over hoe zeer ziekmakend de nieuwe variant is, verwacht wordt dat hier over twee weken meer duidelijkheid in verschaft kan worden. Er is natuurlijk nog immer een grote druk op de zorg en juist door deze maatregelen in te stellen hoopt men dat deze dus ook beheersbaar blijven zal.

Om te voorkomen dat men massaal inkopen gaat doen, wordt verwacht dat de maatregelen per direct zullen gaan gelden. In de winkelstraten is het ondertussen zeer druk met mensen die nog (kerst)inkopen gaan doen nu het nog kan. Vooral in de horeca baalt men stevig van de aangekondigde maatregelen. In deze sector zullen harde klappen vallen nu ze voor het tweede jaar op rij met de kerst dicht moeten en dat zelfs het afhalen van een kerstdis niet mogelijk zal zijn. Uit onderzoek bleek deze week al dat veel zaken gesloten blijven omdat het bezorgen of afhalen niet kostendekkend voor hen is.

De persconferentie is vanavond via verschillende kanalen online te volgen, maar natuurlijk ook via de televisie.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?