Selecteer een pagina

Doetinchem, 7 december 2021

De soap rond de verhuizing van Fieten Olie, nu nog gevestigd aan de Wijnbergseweg, naar de Oostelijke Randweg kent weer een nieuw hoofdstuk. Buurtbewoners van de laatstgenoemde weg spanden een spoedprocedure aan tegen de pomphouder die al met de realisatie wilde beginnen, de Raad Van State stelde de buurtbewoners in het gelijk. De bouw moet worden aangehouden tot er een uitspraak ligt van de bodemprocedure die nog loopt.

De voorzieningsrechter stelt de buurtbewoners in het gelijk bij de spoedprocedure die door hen aangevraagd was, mede om te voorkomen dat er straks een onomkeerbare situatie ontstaan. De voorzieningsrechter laat ook weten dat het om een omstreden kwestie gaat, zowel binnen de gemeenteraad als de Doetinchemse bevolking, die al vanaf 2015 speelt. In de uitspraak van de rechter valt op te maken dat “Wenting snel wil beginnen met de realisatie van het tankstation (met LPG) aan de Oostelijke Randweg en hier is ondertussen ook al een omgevingsvergunning voor aangevraagd”. Ook verwacht de voorzieningsrechter dat de gemeenteraad hierover snel een beslissing zal nemen. Wel benadrukte de rechter wel dat er “met de verhuizing van het tankstation naar de nieuwe locatie een risicobron uit de nabijheid van woningen verdwijnt”.

De bodemprocedure die door buurtbewoners aangevraagd was, volgt op een later moment. Gezien Wenting echter al wilde gaan bouwen vroegen ze een spoedprocedure aan waar ze hun gelijk haalden. Wenting mag nu pas met de bouw van het tankstation beginnen nadat er een uitspraak ligt in deze bodemprocedure zaak. Gelet op de belangen wil de rechter nu deze bodemprocedure versneld op de agenda zetten om tot een uitspraak te komen. Wanneer dat zal zijn is vooralsnog niet bekend.

Komt van uitstel uiteindelijk afstel…
De soap rond de verhuizing van het tankstation begint in 2015 wanneer de gemeenteraad van Doetinchem aan de pomphouder vraagt of hij er wat voor voelt om naar de Oostelijke Randweg te verhuizen, de pomphouder heeft hier wel oren naar. Eind 2019 komen de buren van natuurgebied De Zumpe, dat aan de Oostelijke Randweg ligt, in verzet tegen de plannen en in maart 2020 bieden ze ruim 3500 handtekeningen aan tegen de verhuizing. Met succes zo blijkt, want de gemeenteraad gaat overstag. De verhuizing van het tankstation wordt met een minieme meerderheid (16-15) tegengehouden.

Pomphouder Wenting is woest en stapt naar de Raad Van State waar hij in het gelijk wordt gesteld in 2021. De gemeenteraad had het besluit om af te zien van de verhuizing beter moeten onderbouwen. Het hoogtepunt kwam op 8 juli 2021 toen een lid van de gemeenteraad toch instemde met de verhuizing en er een nipte meerderheid (15-16) ontstond voor de verhuizing. In de raad is hierop snel een voorstel voor de verhuizing er doorheen geloodst. Hoe dan ook, de soap kent een nieuw hoofdstuk en nu is het wachten op de uitspraak in de bodemprocedure bij de Raad Van State; komt van uitstel afstel…wordt vervolgd.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?