Selecteer een pagina

Ulft, 7 december 2021

‘Project EGG’ is neergestreken bij het CIVON in Ulft nadat deze uit Milaan (Italië) overgekomen is. Het is een uniek 3D geprint gebouw, zelfs het eerste 3D geprinte gebouw ter wereld, van de 3D print kunstenaar Michiel van der Kley. Van zijn hand is ook tevens de eerste in beton 3D geprinte brug met een overspanning van 29 meter die tot stand kwam met Rijkswaterstaat en de Technische Universiteit Eindhoven.

Het project bestaat uit een ei vormig gebouw waarin 4760 steentjes verwerkt zitten. Elk steentje komt uit een 3D printer van over de gehele wereld en heeft hierdoor zijn eigen unieke nummer. Het unieke is dat het hier gaat om het eerste 3D geprinte gebouw ter wereld dat in 2014 zijn levenslicht zag. Hierna heeft het gebouw al over de gehele wereld gereisd en staat nu als blikvanger bij het CIVON in Ulft. Het is hier in 7 verschillende delen naartoe gebracht en op de plaats in elkaar gezet. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is het helaas niet mogelijk het ei zelf te bewonderen.

Het is ook mogelijk om een steentje van het ei te adopteren. Helaas krijg je het dan niet zelf, maar leen je het uit aan het project zelf. Het geadopteerde steentje blijft echter van jouw. Mocht u meer willen weten over CIVON en wat men hier doet, klikt u dan hier.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?