Selecteer een pagina

Regio, 6 december 2021

Wie naar buiten kijkt ziet geen wolkje aan de lucht, maar als je het grote aantal stormschade meldingen van de brandweer moet geloven is er sprake van een grote natuurramp die de regio treft! Wij vroegen hoe dit zit.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland verzekert ons dat er “niets aan de hand is”. Ze vertelt: “we zijn bezig met een (systeem)test”. De (systeem)test worden uitgevoerd om in noodsituaties goed voorbereid te zijn als we bijvoorbeeld veel meldingen te verwerken krijgen, zoals bij stormschade of wateroverlast, testen we nu de procedure ‘lokaal afhandelen’. Alle meldingen worden hierbij doorgezet via het computersysteem naar de verschillende brandweerposten. Zo voorkomen we ook de overbelasting van de meldkamer(s).

Vanwege de (systeem)test worden nu verschillende berichten verstuurd. Dit varieert van een stormschade in Breedenbroek tot een melding wateroverlast in Doetinchem. Gelukkig verzekert ze ons nogmaals dat “er niets aan de hand is”.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?