Selecteer een pagina

Doetinchem, 25 november 2021

Het Slingeland Ziekenhuis heeft het heliplatform, dat op 11 juni opgeheven was, voor het G-gebouw weer heropent. Dit houdt in dat er een traumahelikopter kan landen voor het vervoer van corona patiënten mocht dit noodzakelijk zijn.

Voor bezoekers en werknemers van het ziekenhuis betekent het dat men geen gebruik kan maken van de parkeerplaatsen voor het G gebouw dat met een hekwerk en rood witte linten afgezet is. In het gebouw zit onder meer de huisartsenpost die overigens wel bereikbaar blijft. De landingsplek werd in oktober 2020 in gebruik genomen als landingsplek voor de traumahelikopter. Volgens een woordvoerder is het eenmaal voorgekomen dat er een helikopter landde.

Het verzoek om de landingsplek weer in te richten kwam vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) aldus woordvoerder Saskia Steenbergen van het Slingeland Ziekenhuis. “Om zo goed mogelijk corona patiënten te spreiden moeten mensen soms van een vol ziekenhuis naar een minder vol ziekenhuis worden vervoerd. Dit wordt landelijk aangestuurd. Wel worden patiënten in eerste instantie met zogenaamde MICU’S (Mobile Intensive Care Units) naar een ziekenhuis vervoerd, mochten deze echter bezet zijn wordt er gebruik gemaakt van een traumahelikopter”.

Bedden gelijk met paar weken geleden
Het aantal bedden in het ziekenhuis blijft echter (voorlopig) nog gelijk aan dat van een paar weken geleden: 20 bedden op de afdeling en 4 bedden op de IC. Steenbergen zegt echter “gezien het huidige aantal besmettingen kan het niet anders dan dat de bezetting toeneemt echter. Ook in het Slingeland”.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?