Selecteer een pagina

Winterswijk, 20 november 2021

De politie heeft op de Weverstraat in Winterswijk in de nacht van vrijdag op zaterdag een drieklapper gemaakt tijdens de controle van een auto waarin twee personen zaten. Beide mannen, zowel de bestuurder als bijrijder, zijn aangehouden door de politie.

De auto werd door agenten gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder van de auto onder invloed verkeerde van alcohol, de bijrijder achtte het vervolgens noodzakelijk de agenten te beledigen en als klap op de vuurpijl werd ook nogeens een partij illegaal vuurwerk in de auto aangetroffen. Beide personen, twee mannen, zijn hierop door de politie aangehouden.

De partij illegaal vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd, daarnaast is er een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het vuurwerk. De bestuurder wordt het rijden onder invloed (artikel 8) ten laste gelegd en de bijrijder het beledigen van een ambtenaar in functie (artikel 266)

Algeheel vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling
Gisteren werd bekend gemaakt dat er, net zoals afgelopen jaar, een algeheel vuurwerkverbod ingesteld wordt tijdens de komende jaarwisseling. Enkele burgemeesters had hierop aangedrongen gezien het aantal covid patiënten de afgelopen periode flink toegenomen is in aantal en dat de zorg al enorm onder druk staat weer. Om de zorg te ontlasten heeft het demissionaire kabinet besloten om ook dit jaar een vuurwerkverbod in te stellen.

De vuurwerkbranche zegt het besluit te begrijpen maar maakt zich ondertussen ook ernstige zorgen. Ze zijn bang dat juist de handel in (zwaar) illegaal vuurwerk hiermee ook weer de kop op zal steken en dat er ‘vuurwerktoerisme’ zal ontstaan in de omringende landen waar vooralsnog geen verbod geldt. Duitsland heeft Nederland als hoogrisico gebied verklaard, zonder negatieve test en/of een vaccinatiebewijs is het dus (bijna) onmogelijk om zomaar even de grens over te gaan!

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?