Selecteer een pagina

Doetinchem, 17 november 2021

De hulpdiensten zijn woensdagmiddag uitgerukt voor een zwaar ongeval op de Kruisbergseweg in Doetinchem. Een voetganger werd geschept door een auto en raakte hierbij zwaargewond.

De voetganger, een 63-jarige inwoner van Doetinchem, wilde vanaf de Leerinkstraat het bos inlopen om zijn hond uit te laten. Een automobiliste komende vanuit de Kelderlaan wilde linksaf de Kruisbergseweg opdraaien waarbij ze vermoedelijk de man niet heeft opgemerkt. Een aanrijding volgde waarbij de man zwaargewond raakte. Gezien de ernst van het ongeval werd in eerste instantie tevens een traumahelikopter gealarmeerd, deze werd later afgemeld. De man is per ambulance naar het nabijgelegen ziekenhuis vervoerd, over de aard van de verwondingen kon de politie niets zeggen.

Vanwege de aanrijding was de Kruisbergseweg ter hoogte van de ongeval locatie een tijd lang afgesloten. Dit stoorde enkele automobilisten echter niet schijnbaar en deze negeerden de afzetting of reden tegen het verkeer in door, allen kwamen ze een agent tegen die niet gecharmeerd was van hun actie. Ze konden allen omdraaien. De verkeersongevallen analyse (VOA) kwam ter plaatse om onderzoek te verrichten naar de exacte toedracht van het ongeval, tot die tijd blijft de weg dicht.

Bestuurders negeren afzetting
Enkele bestuurders achten het schijnbaar noodzakelijk om een politievoertuig, dat over de weg stond geparkeerd vanwege een gevaarzetting en het ongeval, hieromheen te moeten rijden. Van deze bestuurders zijn de kentekens bekend, in een later stadium wordt bekeken of deze bestuurders een boete thuis kunnen verwachten. De boetebedragen voor het negeren van een afzetting zijn overigens niet mals, het boetebedrag is €400,-.

Foto: Joost

× Tip of foto?