Selecteer een pagina

Silvolde, 15 november 2021

De hulpdiensten zijn maandagmiddag rond 12:45 groots uitgerukt naar de Wezenhof te Silvolde voor een zolderbrand in een woning. Bij de brand raakte niemand gewond, we was er sprake van veel rookontwikkeling die tot in de verre omtrek goed te zien was.

De brand op zolder werd door enkele buurtbewoners ontdekt die rond 12:45 rook uit het dak van de woning zagen komen. Ze alarmeerden hierop direct de hulpdiensten. In eerste instantie wilde de bewoner zijn woning niet verlaten, hij werd door buren opgevangen. Ook een schoonmaakster die in de woning aanwezig was kon deze tijdig verlaten. Niet veel later sloegen aan de achterzijde de vlammen al hoog uit het dak. Ook was er sprake van een hevige rookontwikkeling die tot over de Slingerparallel zichtbaar was.

Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer geen binnenaanval doen en is besloten de brand van buiten gecontroleerd uit te laten branden. Rond 15:00 was de brand grotendeels onder controle, echter gaat het nablussen nog geruime tijd in beslag nemen aldus de brandweer. Het pand moet als verloren worden beschouwd. Omwonenden werd gevraagd hun ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling, een schade expert van Stichting Salvage heeft de woningen op rookschade geïnspecteerd.

(Mogelijk) sprake van wietkwekerij
Buren wisten te melden dat de bewoner van de woning (mogelijk) een wietkwekerij op zolder had met een kleine 180 planten. De politie wilde dit verhaal niet bevestigen en zegt dat dit mee wordt genomen is het onderzoek. Enkele agenten wilden echter wél bevestigen dat er sprake zal zijn van een kwekerij richting uw verslaggever. Over de oorzaak van de brand wordt later verder onderzoek verricht.

Foto/Video: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?