Selecteer een pagina

Doetinchem, 8 november 2021

Doetinchem zal de eerste stad zijn in de Provincie Gelderland die op 14 april 2022 het muzikale spektakel The Passion ontvangt. Dit tot grote vreugde van de gemeente en burgemeester.

Burgemeester Mark Boumans laat in een reactie weten: “Doetinchem is trots en blij dat The Passion op 14 april 2022 vanuit onze mooie binnenstad uitgezonden wordt. Achterhoekers zijn van nature bescheiden mensen, maar we mogen daarnaast ook trots zijn op onze groene regio en innovatieve stad waar we alles prima voor elkaar hebben. We willen Nederland graag kennis laten maken met onze bruisende stad en haar inwoners, waar noaberschap en het naar elkaar omkijken passen binnen de boodschap van The Passion en de KRO-NCRV”.

Bij The Passion geloven ze erin dat het verhaal nog steeds actueel is en dat het mensen in de samenleving tot verbinding brengen kan. Peter Kuipers, directievoorzitter van de KRO-NCRV, laat weten “de aankomende Passion gaan bijna letterlijk twee werelden samensmelten: stad en platteland in de Achterhoek. Het belooft een zeer speciale editie te worden, waarbij het verhaal eens niet eindigt op Witte Donderdag. Wat dit concreet inhoudt en wie de cast gaat vertolken maken we begin volgend jaar bekend”.

Geen publiek bij The Passion
Helaas zal er, net zoals bij de afgelopen edities, geen publiek zijn vanwege de nu geldende maatregelen. De KRO-NCRV zegt het volgende hierover “vanwege de voorbereidingen die nu al getroffen moeten worden, zal de grote wens om een plein vol met duizenden mensen uitgesteld moeten worden naar een toekomstige editie”. Afgelopen April deden 21.000 mensen mee met de online editie van het muzikale paasspektakel.

× Tip of foto?