Selecteer een pagina

Landelijk, 5 november 2021

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de boetebedragen over 2022 openbaar gemaakt. Extra zuur, sommige boetebedragen worden verhoogd met wel honderd euro daar waar andere juist weer zakken. De bedragen worden aangepast op basis van de consumentenprijsindex over de maanden juni 2020 en juli 2021 en dit komt dit jaar uit op twee procent.

Vooral de boetes voor snelheidsoverschrijdingen zullen volgend jaar een flink stuk duurder uit gaan vallen, echter gaat het in de meeste gevallen om een prijsstijging van enkele euro’s. Boetes die flink duurder worden zijn die voor het vasthouden van een smartphone tijdens het rijden (+100), het onnodig links rijden op de snelweg (+90) en het niet verlenen van voorrang (+100). Overigens gaan er ook enkele boetebedragen naar beneden. Het onnodig geluid veroorzaken met een motorvoertuig (-150), uitstappende passagiers zonder hiervoor gelegenheid te geven (-150) en met twee wielen parkeren op een parkeerplaats voor gehandicapten (-90). Het tarief voor de administratiekosten blijft ongewijzigd (€9,-).

Top 10 Verkeersboetes:
1. Niet dragen van een autogordel: €150,-
2. Gebruik smartphone tijdens het rijden: €350,-
3. Het negeren van een rood verkeerslicht: €250,-
4. Niet rijden bij groen (driekleurig) verkeerslicht: €150,-
5. Het rijden over een verdrijvingsvlak: €250,-
6. Niet (verplicht) stoppen voor een stopstreep: €100,-
7. Rechts inhalen: €250,-
8. Op een kruispunt geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts: €250,-
9. Het afslaan zonder tegen met de arm dan wel richtingaanwijzer te geven: €100,-
10. Het onnodig links rijden op een autoweg dan wel autosnelweg: €220,-

Voor de overige verkeersboetes, zoals de algemene of die voor een snelheidsovertreding, kunt u de site van autorai.nl raadplegen.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?