Selecteer een pagina

Doetinchem, 4 november 2021

Goed nieuws voor alle automobilisten en fietsers; na een maandenlange wegafsluiting gaat de C. Missetstraat in het centrum van de stad weer open op maandag 15 november, dat is dus eerder dan de planning van de 30ste.

De weg, die er bijna 6 maanden uit heeft gelegen, heeft een ware metamorfose ondergaan om de Oude IJssel meet bij het centrum van de stad te betrekken. Auto’s zullen er straks op ‘te gast’ zijn, ook geldt er een verbod voor vrachtverkeer straks. Wethouder Ingrid Lambregts zegt “dit gebied wordt een verrijking van het centrum en vergroot de aantrekkingskracht. Het enthousiasme is alleen nog maar gegroeid nu het (bijna) klaar is”. Momenteel legt men de laatste hand aan het ‘Park of Dutch Dreams’, wordt er volop groen geplant en legt men de laatste hand aan de stadsboulevard aan de kant van het water van de Oude IJssel.

Op zaterdag 13 november, de dag van de sinterklaasintocht, kunnen wandelaars en fietsers weer gebruik maken van de fietsbrug over de Oude IJssel. Op zondag 14 november is er bij de Walmolen een informatie bijeenkomst over de herinrichting van de weg, waarbij bezoekers ook wandelend of fietsend het nieuwe gedeelte van de weg kunnen verkennen. Op maandag 15 november is hierna de weg weer open voor al het verkeer. De afsluiting duurde langer omdat Liander een 20 KV-kabel aan wilde leggen, oorspronkelijk was dit gepland voor 2022 maar is naar voren gehaald.

Fileleed
De wegafsluiting had wel ten gevolg dat er in de maanden veel fileleed was bij Doetinchemmers en bezoekers van haar stad. Op vele plekken, zoals bijvoorbeeld de J.F. Kennedylaan, konden automobilisten vaak tijdens de spits momenten achteraan de file aansluiten. Een van de redenen om de C. Missetstraat auto luw te maken en niet volledig af te sluiten, zoals ook een keer geopperd werd, is juist vanwege de filevorming op deze plekken.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?