Selecteer een pagina

Doetinchem, 15 oktober 2021

De beruchte rotonde Energieweg/Mercuriusstraat wordt eenzijdig afgesloten, zo heeft de gemeente Doetinchem besloten. De afsluiting voor gemotoriseerd verkeer gaat in op vrijdag 22 oktober 2021, fietsers en scooters dan wel bromfietsen kunnen gebruik blijven maken van de rotonde.

Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten “vanwege het grote aantal ongevallen in zeer korte tijd geldt een voorlopige afsluiting. Verkeer dat van het bedrijventerrein komt kan de rotonde nog wel oprijden. Naar een permanente oplossing voor de problematiek bij deze rotonde wordt nog gekeken en dit wordt nog onderzocht”.

De afsluiting is een beslissing van B&W. Wethouder Rens Steintjes had eerder al een extern onderzoeksbureau de opdracht gegeven de situatie ter plekke te onderzoeken. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat automobilisten en vrachtwagenchauffeurs onvoldoende zich hebben op fietsers en scooter-/brommerrijders die, vaak met een behoorlijke vaart, vanaf de hoger gelegen brug over de Oude IJssel komen.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?