Selecteer een pagina

Doetinchem, 11 oktober 2021

In het kader van Coming Out Day, een dag waarop solidariteit getoond wordt met de LHBTI gemeenschap, wapperde er voor het eerst een regenboogvlag bij het stadhuis van Doetinchem. Het initiatief kwam mede met D66 tot stand.

Het hijsen van de regenboogvlag is al jaren een punt van discussie binnen de gemeente Doetinchem. Mede op initiatief van D66 is er tijdens de laatste gemeenteraad toch een meerderheid voor gevonden, iets wat in de afgelopen jaren niet het geval bleek. Raadslid Eugenie Ketting van D66 voelt zich opgetogen omtrent het hijsen van de vlag, ze zegt “wij zagen geen enkele reden waarom de vlag niet in Doetinchem zal kunnen wapperen. Iedereen moet zich vrij kunnen voelen in onze gemeente”. De vlag staat over het algemeen bekend als symbool voor de LHBTI gemeenschap. Vanwege het diversiteitsplan wat er in de gemeente ligt zijn enkele partijen van mening verandert.

Ook op andere plekken werd vandaag aandacht besteed aan Coming Out Day. Zo werd in Aalten voor het eerst, net zoals dus in de gemeente Doetinchem, de regenboogvlag gehesen. Via een twitter bericht liet burgemeester Anton Stapelkamp weten: “vandaag de vlag gehesen voor een inclusieve samenleving”. In Winterswijk en Lichtenvoorde werd een ‘gaybrapad’ in gebruik genomen. In beide gemeentes willen zo laten zien dat ze zich nog actiever voor de LHBTI gemeenschap in willen gaan zetten. Volgens Ketting is het zeer belangrijk dat de Achterhoekse gemeenten een bijdrage leveren aan de acceptatie. “Wat mij betreft geldt dat niet alleen voor de LHBTI gemeenschap, maar ook in het algemeen voor mensen uit een andere cultuur of met een kleurtje”, aldus het D66 raadslid.

Werk aan de winkel voor de gemeente Doetinchem
Als laatste geeft ze aan dat er nog “werk aan de winkel is voor de gemeente Doetinchem”. Ze doelt hiermee op het feit dat het “veel te lang geduurd heeft voordat de regenboogvlag gehesen werd”.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?