Selecteer een pagina

Doetinchem, 9 oktober 2021

De politie en brandweer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgerukt voor een buitenbrand bij een flatgebouw aan de Eduard Schilderinkstraat te Doetinchem. De schade die hierbij ontstond was aanzienlijk.

Eenmaal ter plaatse bleek een scooter onder de overkapping van een flatgebouw in brand te staan en ook een motor liep hierbij de nodige schade op. Politie en brandweer redde nog wel een motorscooter, maar ook deze liep aan de kappen en het zadel flinke schade op. De overkapping vlak naast de hoofdingang moest er ook aan geloven en deze werd deels door de brandweer gesloopt om bij het vuur te komen. Als mogelijke oorzaak wordt brandstichting genoemd, de politie heeft de locatie met hekken afgezet. De brand trok veel bekijks van omstanders.

Bewoners moesten tijdelijk hun woningen verlaten en stonden op de eerste verdieping op de galerij buiten. Vanwege het vuur en de hevige rookontwikkeling konden bewoners niet naar de evacuatie trappen aan de rechterzijde van het gebouw, dit bemoeilijkte de ontruiming. Bewoners klagen al langer van een onveilige situatie bij het flatgebouw, niet zolang geleden ging er nog een auto in vlammen op en was er een poging tot brandstichting bij een andere auto. De politie laat weten “oog te hebben voor het gevoel van onveiligheid en is bezig met een plan van aanpak om de buurt veiliger te maken”.

Foto/Video: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?