Selecteer een pagina

Doetinchem, 8 oktober 2021

De gemeente Doetinchem wil, na aanleiding van een rapport van een onafhankelijk onderzoeksbureau, snel beslissen over de beruchte rotonde aan de Mercuriusstraat met de Energieweg in deze plaats.

In het rapport dat opgesteld is, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten, staat “dat het zicht van de automobilist op fietsers niet optimaal is” en dit is tevens ook direct de belangrijkste conclusie uit het rapport dat op het stadhuis ligt. “Dit heeft met de bocht te maken die erin zit (komende vanaf de Energiebrug). Ook wordt de snelheid van de fietsers vaak verkeerd ingeschat door automobilisten op dat punt”. Het rapport is met de Fietsersbond en Parkmanagement De Huet besproken ondertussen.

Afgelopen week vonden er wederom twee ongelukken plaats op de rotonde. De Fietsersbond name zelf ook de proef op de som en heeft aangegeven “bezorgd te zijn over de situatie ter plekke”, ook een slachtoffer heeft zich hierover uitgelaten. De woordvoerder “betreurt het dat er weer twee ongelukken zijn gebeurt op de rotonde. Deze plek heeft volop onze aandacht; op korte termijn valt een besluit met een oplossingsrichting”.

Afsluiting en bruggen
De Fietsersbond heeft geopperd om er een brug te maken en heeft deze voorgelegd aan de gemeenteraad. Volgens de gemeente is dit plan echter onrealistisch. “Het plan voor bruggen is ingrijpend en kostbaar. Momenteel zijn daar (nog) geen middelen voor beschikbaar vanuit de provincie”, aldus de woordvoerder. Een ander plan is om dat punt de Mercuriusstraat afsluiten voor auto’s en vrachtverkeer.

Foto: Joost
Artikel: https://ronvmedia.nl/2020/10/29/fietsster-raakt-ernstig-gewond-bij-aanrijding-met-auto-op-een-rotonde/


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?