Selecteer een pagina

Hengelo (Gld), 6 oktober 2021

De hulpdiensten zijn woensdagmiddag rond 16:15 uitgerukt voor een brand in een dagbehandelingslocatie voor cliënten met een verstandelijke beperking aan de Hummeloseweg te Hengelo (Gld). Geen van de cliënten raakten gewond.

De brand brak door nog onbekende oorzaak uit in de hoek van het keukenblok en sloeg door tussen het systeemplafond. Vanwege het gebouw werd er al snel opgeschaald naar ‘middelbrand’. De begeleiders van de bedrijfshulpverlening (BHV) hebben de cliënten geëvacueerd, deze werden opgevangen in een woning naast het dagbestedingscomplex. De snel ter plaatse gekomen brandweer had het vuur vrij snel onder controle en kon om 17:00 het sein ‘brandmeester’ geven. Een begeleider is even nagekeken door het ambulancepersoneel vanwege rook inhalatie, voor de rest deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De schade in het pand, afgezien van de rook- en waterschade, is groot. Doordat de brand tussen het systeemplafond woedde moest de brandweer een deel van de platen verwijderen om te zien of de brand ook daadwerkelijk uit was. Een hoogwerker kwam ter plaatse om het dak te controleren. De cliënten zijn door hun ouders uiteindelijk opgehaald, het is nog onzeker of de locatie morgen weer open kan. Het team brandonderzoek probeert de exacte oorzaak te achterhalen.

Foto/Video: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?