Selecteer een pagina

Regio, 5 oktober 2021

Wie aankomend weekend met de trein reist tussen Didam en Winterswijk v.v. dient rekening te houden met een langere reistijd. Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er op dit traject aankomend weekend geen treinen, maar is er busvervoer.

Het is het tweede weekend binnen een maand tijd dat er geen treinverkeer plaats kan vinden op het traject. Een woordvoerder van ProRail geeft aan dat “het werk echt noodzakelijk is”. Gedurende dit weekend wordt het spoor in en rond Doetinchem aangepakt. “We vervangen de rails, spoorbielzen en de wissels”, aldus de woordvoerder. “Dit soort werk wordt allemaal in een grote planning landelijk bij elkaar gebracht. We proberen het zoveel mogelijk in de nachtelijke uren te plannen, maar als dat niet lukt, proberen we het in vakanties of weekenden te plaatsen”. De woordvoerder zegt het wel vervelend te vinden voor de reizigers dat het baanvlak voor de tweede keer binnen een maand een weekend eruit ligt.

Voor zowel de zaterdag als de zondag worden er bussen ingezet. Zo rijden er tussen Winterswijk en Didam v.v. snelbussen, deze stoppen echter niet op de stations van Gaanderen, Doetinchem, Doetinchem De Huet en Wehl. Ook rijden er stopbussen die wel elk station op het traject aandoen. Natuurlijk dient u op het station van aankomst/vertrek wel in- en uit te checken of in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs.

Foto: Stockfoto Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?