Selecteer een pagina

Landelijk/Regio, 16 september 2021

Het treinverkeer ligt landelijk plat door een storing in het communicatiesysteem tussen de treindienstleiding en machinisten. Uit voorzorg is gekozen om de treinen hierop stil te zetten zegt een woordvoerder van ProRail.

In mei van dit jaar waren er ook al problemen met het communicatiesysteem, toen was een storing in het GSMR-systeem de boosdoener. Om ongelukken te voorkomen heeft ProRail besloten om het treinverkeer stil te leggen. Hoelang de verstoring gaat duren is vooralsnog niet bekend.

Uit diverse plaatsen in Nederland komen berichten van reizigers die vast zitten in treinen zoals in Amsterdam, Den Bosch, Utrecht en Lelystad. Geprobeerd wordt om de treinen op een veilige manier bij stations terecht te laten komen, dit gaat natuurlijk lastig door de storing. ProRail werkt ondertussen hard aan een oplossing. Ook ditmaal zal het gaan om een storing in het GSMR-systeem.

UPDATE 19:00: Het treinverkeer wordt weer opgestart, wel zeggen NS en ProRail dat de treinen ‘zeer beperkt’ gaan rijden en dat de reizigers nog urenlang hinder kunnen ondervinden van de eerdere storing. Verder is er vooralsnog geen sprake van extra bus inzet, gewoon omdat er teveel reizigers zijn gestrand zo meldt een woordvoerder. Reizigers wordt opgeroepen de site van de NS zelf te raadplegen en zegt hierbij “reis alleen als het echt noodzakelijk is, stel waar mogelijk uw reis per trein uit”.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?