Selecteer een pagina

Doetinchem, 23 augustus 2021

De Doetinchemse familie Van Bommel, die een boerderij heeft in de Slangenburg, maakt zich zorgen om een vermiste pink (jong kalfje). Ze doen verwoede pogingen het dier weer te traceren en roepen zelfs de hulp van wandelaars en fietsers in, die het natuurgebied nabij Doetinchem bezoeken.

De pink mocht afgelopen woensdag voor het eerst naar buiten. “Om de koe te laten wennen aan het daglicht, houden we de pink dan eerst tussen een paar hekken”, legt Van Bommel uit. “Later in de middag besloten we de pink in de wei te laten met wat oudere koeien. Dat ging dus mis. De pink en een andere koe zetten het ineens op een rennen, gingen door twee sloten en een stroomdraad heen. De ene koe konden we op tijd vangen, de pink rende het Slangenburgse bos in”. Het beest heeft zich hierna niet meer laten zien.

Van Bommel zegt “de laatste keer dat de pink, met oor nummer 4149, is gezien was die avond bij natuurcamping Disteheide. Helaas hoorden wij dat pas de volgende dag”. De familie is druk op zoek naar het beest en roept daarbij ook de hulp in van fietsers en wandelaars in het bosgebied. Ze krijgen het telefoonnummer van de familie mee. “Je moet wat” zegt de familie, “anders is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Het dier kan zich verder prima redden want er is eten en drinken genoeg te vinden overal”.

Familie deelt signalement
Het gaat om een zwartbonte jonge koe met oor nummer 4149. Mensen die het dier gezien hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie of de dierenambulance, ook kan men de familie Van Bommel bellen op nummer 0315- 298628. Ook zijn de buren op de hoogte van de verdwijning van de jonge koe.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?