Selecteer een pagina

Doetinchem, 5 augustus 2021

Omwonenden hebben woensdag jl. nul op het rekest gehaald bij de Raad van State aangaande de verdubbeling van de Europaweg te Doetinchem. Ze werden door de hoogste bestuursrechter niet in het gelijk gesteld.

Buurtbewoners hadden in een eerder stadium bezwaar aangetekend vanwege het verdwijnen van de oude rotonde op de Auroraweg, waarbij de voetgangers en fietsers oversteekplaats kwam te vervallen. De raad van State ging niet mee in deze argumenten en wees op de fietstunnel die onder de Europaweg aangebracht is. Ze acht het omfietsen van de 1,7km ‘beperkt en aanvaardbaar’ is.

Buurtbewoners hadden ook bezwaar aangetekend aangaande het verdwijnen van groen, de uitstoot van fijnstof, het proces dat doorlopen is en de (mogelijke) extra geluidshinder die de nieuwe weg met zich mee brengt. Ook gaven ze aan dat de verbreding weinig zin heeft zonder een tunnel onder de spoorwegovergang. Ook hier ging de Raad van State niet in mee. De uitspraak luidde “de beroepen zijn , voor zover ontvankelijk, ongegrond”.

Miljoenenproject
Het verbreden van de Europaweg kostte de gemeente Doetinchem 6,7 miljoen euro. De gemeente heeft de uitspraak van de Raad van State overigens niet afgewacht en zo kon de weg eind juni, een maand eerder dan gepland, weer in gebruik worden genomen. Wethouder Rens Steintjes zei bij de heropening “voor nu zijn we hartstikke tevreden met het resultaat. Wij wilden graag dat de doorstroming op gang bleef, dat de ruimte op de weg toenam en de veiligheid werd verbeterd.” In deze opzet lijkt de gemeente vooralsnog geslaagd.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?