Selecteer een pagina

Doetinchem, 20 juli 2021

De politie en brandweer van Doetinchem zijn in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00:28 uitgerukt voor een brand in een caravan aan de Schermhorst in deze plaats. De caravan brandde hierbij volledig uit.

Toen de eerste politie eenheid arriveerde stond de caravan al compleet in lichterlaaie. Er waren diverse knallen te horen van de banden die explodeerden en een mogelijke gasfles die nog in de caravan zelf stond. De toegesnelde brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat de caravan volledig uitbrandde. Dinsdag overdag wordt verder onderzoek bij de caravan verricht om de exacte oorzaak te achterhalen.

De bewoonster van een nabijgelegen woning moest tijdelijk haar huis uit vanwege de hitte. De brandweer meldde dat er geen schade was in/bij haar huis en gaf de woning weer vrij. De brand trok zeer veel bekijks van bewoners uit de wijk. Deze zeggen dat de caravan al vanaf Pasen in de parkeerhaven stond en dat de eigenaren ‘een paar keer per jaar weggingen en dat stond hij er weer langere tijd’, aldus buurtbewoners.

Schade aan auto en heg
Naast de caravan ontstond er ook veel schade aan een ernaast geparkeerde auto, een heg en een lantaarnpaal. Iemand van de Gemeente kwam ter plaatse om de stroom er tijdelijk vanaf te halen totdat hij gerepareerd kan worden. De plek rondom de incidenten locatie is met lint afgezet en aangemerkt als ‘plaats delict’ (pd).

UPDATE 21-07-21: De politie gaat uit van brandstichting van de caravan. Heeft u in de nacht van maandag op dinsdag iets gehoord en/of gezien wat betrekking kan houden met de caravanbrand, neemt u dan contact op met de politie onder nummer 0900-8844 of via M 0800-7000.

Foto/Video: Joost

× Tip of foto?