Selecteer een pagina

Regio, 14 juli 2021

Het KNMI heeft voor woensdag aan het eind van de middag tot aan woensdagavond code geel afgegeven. Het weerinstituut verwacht dat er (zware) buien kunnen vallen met veel neerslag in korte tijd en mogelijke wateroverlast tot gevolg.

Het is voor de derde keer in zeer korte tijd dat voor de regio Gelderland code geel afgekondigd wordt. Na een tropische dag werd op 18 juni de eerste waarschuwing voor zware buien afgekondigd, de tweede melding kwam toen op 28 juni waar dus vandaag, 14 juli, bij gaat komen. Op 6 juli jl. teisterde een wolkbreuk diverse wijken in Doetinchem, hierdoor kwamen in de wijk Oosseld diverse straten volledig blank te staan.

Van woensdagmiddag 16:00 tot woensdagavond 22:00 kunnen fikse buien ontstaan, mogelijk met onweer. Omdat diverse buitenactiviteiten en het verkeer overlast kan ondervinden kondigde het weerinstituut de code af. Mijd open gebieden of water en ga niet onder een boom schuilen als het onweert.

Code Rood Zuid-Limburg
Het weerinstituut heeft voor Zuid Limburg de hoogte code afgegeven: rood. Hier kwamen en komen fikse buien met zeer veel regen in korte tijd voor. Code Rood geldt tenminste tot donderdagmiddag 13:00 uur waarna deze weer teruggaat naar Code Oranje. Voor het liveblog omtrent de wateroverlast in Zuid Limburg kunt u hier klikken.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?