Selecteer een pagina

Apeldoorn, 13 juli 2021

De vrachtwagen die gisteren op de A50 bij Apeldoorn uitbrandde heeft voor een ware boete regen gezorgd. Op de andere rijbaan ontstond een ‘kijkersfile’ waarbij meer dan 152 bestuurders bekeurd werden omdat ze met hun mobiel de brand filmden of fotografeerden.

Het vasthouden van een mobiele telefoon achter het stuur is bij wet verboden. Het boetebedrag dat erop staat is 240 euro plus nog 9 euro aan administratiekosten. Op dit moment ligt er ook een wetsvoorstel in de Tweede Kamer om dit bedrag verder op te hogen met nog 100 euro. De vrachtwagen vloog gistermiddag rond 16:15 in brand en dit zorgde voor een flinke filevorming aan beide kanten van de snelweg.

De verkeerspolitie van Oost-Nederland meldt op sociale media “collega’s zagen dat vele bestuurders de brand filmden met hun mobiele telefoon, al rijdend. Dit resulteerde in een flinke filevorming omdat ze de aandacht niet bij de weg hielden”. De verkeerspolitie heeft in samenwerking met de gewone politie 152 boetes op kenteken uitgedeeld. Deze mensen kunnen hun bekeuring binnenkort van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) op de mat verwachten. De politie zegt verder “je zal maar door 152 bestuurders gefilmd worden!”

Totale boetebedrag bijna 38.000 euro
Een rekensommetje leert dat er in totaal voor 37.848 euro aan boetes uitgeschreven zijn aan bestuurders die het nodig achten de brandende vrachtwagen al rijdend vanuit hun auto te filmen of fotograferen. En dat mag niet, want: “wanneer u met uw mobiele telefoon bezig bent, bent u met uw ogen en aandacht niet bij de weg. U brengt naast uzelf ook anderen in gevaar. Dit verbod geldt niet alleen voor mobiele telefoons maar voor alle elektronische apparaten. Dus ook voor tablets, navigatiesystemen en muziekspelers, valt te lezen op de site van de Rijksoverheid”.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?