Selecteer een pagina

Doetinchem/Lichtenvoorde, 28 juni 2021

De grote vaccinatielocaties in de Hamelandhal te Lichtenvoorde en de Saza topsporthal te Doetinchem worden per eind augustus gesloten. In de plaats hiervoor komen kleinschalige vaccinatielocaties op plekken waar dat nodig is. Dat heeft de GGD Noord- en Oost Gelderland maandag bekend gemaakt.

Het is nog niet bekend waar de kleinschaligere priklocaties gaan komen en hoe deze opgezet zullen gaan worden. De GGD laat weten dat het gaat om tijdelijke priklocaties of mobiele prikposten. De GGD laat in een reactie weten “we sluiten deze grootschalige vaccinatielocaties en stappen over op kleinschaligere priklocaties waar dat nodig is”. Er zijn diverse andere grootschalige vaccinatielocaties die per juli en augustus gaan sluiten in de regio.

Bij de verschillende grootschalige vaccinatielocaties in de regio wordt de laatste maanden volop door de GGD geprikt. Op dit moment zetten de medewerkers van de GGD Noord- en Oost Gelderland zo’n 50.000 prikken per dag. Verwacht wordt dat er eind juli daardoor afgeschaald kan worden omdat de meeste mensen dan hun eerste vaccinatie gehad hebben.

Meerdere grootschalige locaties sluiten
Rond 26 juli verwacht de GGD de locatie in Apeldoorn te kunnen sluiten. Begin augustus gaan dan de locatie te Borculo en Heerde dicht en vervolgens eind augustus de locaties in Lichtenvoorde en Doetinchem. Hierdoor komt de Hamelandhal in Lichtenvoorde per 1 september weer vrij voor verenigingen.

Annette Bronsvoort, burgemeester te Oost Gelre, laat in een reactie weten verheugd te zijn met het nieuws. “We zijn nu in een andere fase beland, waarbij de priklocatie in de Hamelandhal niet meer noodzakelijk is. Het is fijn dat onze inwoners na de zomer de hal weer kunnen gebruiken om te sporten en bewegen”, aldus de burgemeester.

Foto: Stockfoto (testlocatie Zelhem)


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?