Selecteer een pagina

Doetinchem, 23 juni 2021

De verhuizing van het tankstation Theo Wenting, het huidige Fieten Olie, dat nu nog gevestigd zit aan de Wijnbergseweg te Doetinchem kan vermoedelijk toch doorgaan. Het tankstation zal dan aan de Oostelijke Randweg komen te zitten. Een grote meerderheid van het presidium, waarin de fractievoorzitters van de politieke partijen zitten, heeft gevraagd het oude plan op tafel te leggen.

Vorig jaar maart stemde de gemeenteraad nog met een minimale meerderheid (16-15) tegen de verhuizing. De pomphouder ging toen bij de Raad van State in beroep tegen deze uitspraak en kreeg gelijk, volgens de Raad van State moest men binnen de gemeenteraad met een betere onderbouwing komen waarom volgens hen de verhuizing niet door kon gaan. “Na de uitspraak van de Raad van State zijn de fractievoorzitters bij elkaar gaan zitten”, aldus wethouder Ingrid Lambregts die benadrukt dat zei als wethouder er geen rol in had. “Een meerderheid van het presidium heeft de wens uitgesproken om het eerdere voorstel te actualiseren en opnieuw in te dienen” aldus Lambregts.

De verhuizing van het tankstation naar de locatie aan de Oostelijke Randweg riep in maart vorig jaar veel weerstand op van omwonenden. Een petitie die opgestart was, werd meer dan 3000 keer ondertekend. Omwonenden vinden dat de natuur en het unieke landschap aan wordt getast als hier een pompstation zal komen. Voor Gerrit Jan Ochten, initiatiefnemer van de vorig jaar gehouden petitie, kwam het nieuws als donderslag bij heldere hemel. Volgens hem is het “een schoffering van de lokale democratie”. Hij wijst erop dat de gemeente Doetinchem zich beter had moeten verdedigen bij de Raad van State en zegt hierover: “er wordt nu door een wethouder bewust een spelletje gespeeld en wij als buurtbewoners worden nu het slachtoffer van politiek gekonkel”.

Raadslid verandert van mening
Volgens van Ochten is er druk uitgeoefend op raadslid Sipke Hubers. Hubers zat vorig jaar nog in de raad namens de SP, maar is vervolgens doorgegaan als een eenmansfractie. Wethouder Lambregts begrijpt dat de omwonenden overvallen zijn door het nieuws maar benadrukt dat de gemeente over haar eigen agenda gaat en is de wens van de meerderheid om het voorstel opnieuw in te brengen doorslaggevend. Van Ochten zal volgende week, als de commissievergadering voor de verhuizing van het tankstation ter sprake komt, opnieuw inspraak doen.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?