Selecteer een pagina

Winterswijk, 11 juni 2021

De politie heeft donderdagavond op de Sibbinkweg te Winterswijk met getrokken wapen twee personen aangehouden op verdenking van bankpas fraude. Bij de controle van de auto stuitte de politie onder meer op drugs, een groot geldbedrag, vuurwapen, taser en onderdelen die gebruikt woorden voor spoofing.

De politie kwam de twee verdachten, een 20-jarige man uit Tilburg en een 21-jarige man uit Tiel, op het spoor bij een surveillance ronde. De auto kreeg hierop een stopteken. Robbert Hummelink van de politie Winterswijk zegt: “gedurende de controle van het voertuig ontstond het vermoeden dat er een handvuurwapen in de auto aanwezig zal zijn. Daarom zijn de mannen met een zogenaamde ‘uitpraatprocedure’ uit het voertuig gehaald”. Hierbij hebben de agenten met getrokken dienstwapen de twee gesommeerd uit te stappen.

In de auto vond de politie naast softdrugs inderdaad een wapen, taser, een groot geldbedrag, jassen van een postbedrijf, een aan elkaar geplakte bankpas en enkele randomreaders. Hiermee rees het vermoeden dat ze te maken hebben met bankpas fraudeurs. De recherche heeft de zaak in onderzoek en beide verdachten zitten nog vast.

Fraudeurs?
Criminelen doen zich steeds vaker voor als medewerkers van een bank of postbedrijf om zo de bankpassen van slachtoffers in hun bezit te krijgen. De zogenaamde bankhelpdeskfraude ook wel spoofing genaamd. De politie zegt: “vooralsnog hebben we geen signalen binnen gekregen dat er mensen in Winterswijk of omgeving door de twee zijn bezocht. Misschien komt er na het onderzoek hier meer duidelijkheid over. Feit blijft dat er een groot geldbedrag in de auto aangetroffen is wat kan duiden dat ze toch slachtoffers hebben gemaakt”.

“Wat we mensen op het hart willen drukken, is dat banken nooit vragen een bankpas op te sturen. Ook het vernietigen van een oude bankpas is iets dat aan de mensen zelf overgelaten wordt. Daarvoor komt dus ook geen postbezorger aan de deur” aldus Hummelink.

Speciale Website
De politie heeft een speciale website in het leven geroepen om uit te leggen hoe bankpasfraude in zijn werk gaat. Ook kunt u hierop lezen wat te doen als u zelf slachtoffer bent geworden van zulke criminelen. Klik hier voor de website.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?