Selecteer een pagina

Doetinchem, 11 juni 2021

Doordat het werk vorderde kan de Europaweg in Doetinchem een maand eerder opgeleverd en geopend worden dan in de planning zat. De weg gaat op vrijdag 25 juni aan het eind van de middag weer open voor het verkeer.

Eind maart werd begonnen met de verbreding van de invalsweg van en naar het centrum van Doetinchem. De aannemer Hoornstra-Infrabouw laat weten dat “de werkzaamheden lopen boven verwachting goed en voor op de planning”. Eerst hield de gemeente Doetinchem er rekening mee dat de weg pas op 23 juli open zal kunnen gaan.

Er vinden dagelijks 22.000 voertuig bewegingen plaats over de weg die de noord-zuid verbinding vormt door de stad. Vandaar dat de weg nu vanaf de rotonde bij Dichteren en De Hoop tot aan de snelweg verdubbeld is, waarbij ook op de rotondes rekening is gehouden met het vrachtverkeer.

Verzet opheffen oversteekplaats
Er is langere tijd verzet geweest vanuit de wijken De Hoop en Dichteren omdat de fietsoversteekplaats komt te vervallen. Dit betekent voor fietsers tussen De Hoop en Dichteren dat ze nu een stuk om moeten fietsen. De gemeente verklaarde deze bezwaren ongegrond waardoor in maart met het eerste deel (vanaf de rotonde tot aan het Tinq tankstation) van de verdubbeling kon worden begonnen.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?