Selecteer een pagina

Doetinchem, 6 juni 2021

Op het Javaplein in de Doetinchemse volksbuurt Kleintjeskamp ontstond zaterdag een spontane kermis en een heus en bovenal gezellig volksfeest met muziek, een kermisattractie voor de kinderen, een barbecue en heel veel bier. Echter de gemeente en politie waren er minder van gecharmeerd.

De politie en gemeente legden in eerste instantie het volksfeest stil omdat er geen vergunning voor aangevraagd was en het tegen de nog geldende coronamaatregelen inging, men kreeg er echter geen grip op. Een kwartier nadat het volksfeest stil gelegd was draaide de kermisattractie weer en genoten de kleintjes duidelijk van de Pandora, ook wel de Polyp of spin genaamd. Jacob Straub (35) wijkbewoner, kermisexploitant en eigenaar van de attractie zegt dat “het allemaal niet zo is gepland, maar wel ontstaan”.

Een kleine tweehonderd bewoners dronken gezamenlijk een biertje en genoten van de barbecue terwijl de kinderen zich in de attractie vermaakten. Ook werd en een aantal maal vuurwerk afgestoken en knalde er muziek uit een set professionele speakers. Er hing een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Woedende reacties op sociale media
Er was ook een keerzijde aan het alles, met name op sociale media klonken woedende reacties op het volksfeest en werd het veelal omschreven als ‘asociaal’ en ‘belachelijk’. Ook de politie en gemeente kunnen rekenen op flink wat kritiek omdat ze ‘er geen grip’ op kregen, dit leidde tot veel vraagtekens bij de reagerende personen. De meldingen gingen ook met name over de luidde vuurwerk knallen en kwamen uit een groot deel van Doetinchem. Natuurlijk waren er ook positieve reacties op het spontaan ontstane volksfeest.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?