Selecteer een pagina

Didam, 3 juni 2021

Het grensoverschrijdend politieteam met leden van de Duitse, Nederlandse en Koninklijke Marechaussee heeft vorige week vrijdag een verdachte aangehouden die in verband wordt gebracht met mensensmokkel. Er zijn vijf aanhoudingen verricht.

Het grensoverschrijdend politieteam zag de verdachte auto vorige week vrijdag rijden bij de grensovergang te Gendringen. De Koninklijke Marechaussee besloten het voertuig hun te laten volgen, maar in plaats daarvan trapte de bestuurder het gaspedaal in en ging er vandoor. In het centrum van Didam reed hij zich echter vast bij een wegafsluiting vanwege werkzaamheden.

Vijf personen stapten uit de auto. Het betrof hier vier personen uit Syrië die geen verblijfsvergunning hadden en de 39-jarige bestuurder uit Iran. Laatstgenoemde bleek echter wel in het bezit van een verblijfsvergunning, de man is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Syriërs vragen direct asiel aan
De vier Syriërs hebben bij hun aanhouding direct asiel aangevraagd en zijn naar asielzoekerscentrum (AZC) in Ter Apel gebracht. Een van de vier bleek in bezit te zijn van een valse Roemeense identiteitskaart. Hij is voor tenminste twee weken in strafrechtelijke bewaring gesteld.

Het onderzoek is verder overgedragen aan de recherche van de Marechaussee in Zevenaar die voor de verdere afhandeling zorgt.

Foto ter illustratie


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?