Selecteer een pagina

Doetinchem, 15 mei 2021

Na aanleiding van de rellen die woensdagavond uitbraken na de wedstrijd tegen Helmond Sport gold er vandaag in de wijken de Vijverberg en Oosseld een noodverordening van 17:00 – 0:00 uur rondom de wedstrijd tegen Roda JC. Een ieder die de wijk in wilde werd gecontroleerd en gevraagd of ze er met een geldige reden moesten zijn.

Rondom het stadion was er veel politie en Mobiele Eenheid op de been, ook in de stad en wijken rondom het stadion reden busjes van de ME rond. De burgemeester had een noodverordening uitgedaan nadat woensdagavond de vlam in de pan sloeg na de wedstrijd tegen Helmond Sport. Een groep van zo’n 150 ‘supporters’ keerden zich tegen de politie en ME en gooiden met fakkels, vuurwerk, stenen, fietsen etc naar de aanwezige politie en ME.

Zo anders was het vandaag. In de wijken heerste er een bijna serene rust en was een angstige stilte voelbaar. Buurtbewoners, nog met de angst in de benen van woensdagavond, genoten aanzienlijk van de rust die over hun wijken teruggekeerd was. Een enkeling vroeg zich af of het niet beter was geweest om de noodverordening afgelopen woensdag van kracht te laten zijn. De politie en ME beleefden een rustige avond.

Verlies van De Graafschap
Binnenin het stadion voltrok zich een (kleine) ramp. De Graafschap verloor de wedstrijd met 2-3 waardoor promotie naar de Eredivisie niet meer haalbaar is. Ook volgend jaar speelt de Doetinchemse club daarom in de Keukenkampioen Divisie (ook bekend onder de Eerste Divisie). Men zag duidelijk de teleurstelling op de gezichten van spelers van De Graafschap.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?