Selecteer een pagina

Doetinchem, 12 mei 2021

Voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem kan woensdagavond promotie naar de Eredivisie veilig stellen als ze thuis winnen van Helmond Sport. De burgemeester, gemeente, de politie en De Graafschap zelf bereiden zich in samenspraak voor op een eventuele samenkomst van supporters bij het stadion van de club.

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem doet een oproep aan de supporters van de club hun verantwoordelijkheid te nemen “het belangrijkste is dat mensen thuis blijven en daar de wedstrijd volgen en thuis een feestje te vieren als ze winnen vanavond”. De Graafschap zet vanavond extra stewards in en ook zal er politie aanwezig zijn bij het stadion, vooralsnog is er geen sprake van een extra politie inzet. Wel zijn er verschillende scenario’s besproken “we zijn natuurlijk druk bezig met de voorbereidingen en met name vanuit het perspectief openbare orde en veiligheid moeten we goed kijken naar de signalen die we krijgen. We weten dat het vergrootglas erop ligt, dus het is belangrijk dat alles is goede banen verloopt”.

Wat verwacht de burgemeester dat er in en rondom het stadion gebeurt bij promotie? “Concreet gaat er niets gebeuren, want er mag niet georganiseerd worden”, aldus de burgemeester. Tegelijkertijd zegt hij niet naïef te zijn: “we houden er rekening mee dat er toch supporters naar het stadion komen die mogelijk wat willen doen. Het hangt heel erg af van de situatie”. Zo kunnen we het hek bij het stadion gesloten houden, maar dat zou betekenen dat supporters op de openbare weg gaan staan iets wat de openbare orde en veiligheid niet ten goede zal komen.

Dromend over een mooie PR bij promotie
Natuurlijk droomt de burgemeester over een goede PR mocht de club promoveren naar de Eredivisie. “De uitstraling van de Eredivisie is natuurlijk veel mooier en dat is een mooie PR voor de stad, gemeente Doetinchem en de gehele Achterhoek” zo redeneert Boumans. De burgervader leeft ook als supporter toe naar de wedstrijd van De Graafschap en gaat uit van een goed resultaat. “Ik zal ongetwijfeld ook wat spanning hebben, maar dat zal net zo veel met de verloop van de wedstrijd te maken hebben als met alle randverschijnselen”.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?