Selecteer een pagina

Aalten/Dinxperlo, 6 mei 2021

Politiemensen van de Achterhoek-Oost hebben verschrikt gereageerd toen ze dinsdagmorgen op notabene hun eigen diensttelefoon een phishing-sms van fraudeurs ontvingen. De cybercriminelen gebruiken zo’n bericht om achter de persoonsgegevens en beveiligingsgegevens te komen.

Rond 11:00 uur ontvingen de dienders de sms die zogenaamd van de Rabobank afkomstig zou zijn op het mobiele nummer van hun diensttelefoon. De politie Aalten-Dinxperlo deelde het bericht vervolgens op hun Facebook pagina met de tekst “moet niet gekker worden” erbij. Ook maakten ze van de nood een deugd door mensen te waarschuwen voor dergelijke berichten: “trap er niet in!”

De site veiligbankieren.nl zegt “als de mensen toch op de link klikken en hun gegevens invullen hebben de fraudeurs vrije toegang tot hun bankrekening en betaalmiddelen. Hiermee kan hij op kosten van de gedupeerde leningen afsluiten en/of woningen huren”. Meer over veilig bankieren leest u op hun site, klikt u daarvoor hier.

Foto met dank aan Politie Aalten/Dinxperlo


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?