Selecteer een pagina

Regio, 3 mei 2021

De politiechef van de regio Noord- en Oost Gelderland reageert in een artikel op Facebook. Hij ergert zich aan de ‘helden op sokken’ en ‘toetsenbordhelden’ die hun ongenoegen uitten na het politie ingrijpen op Koningsdag in Park Sonsbeek te Arnhem. Hij zegt in het artikel “jij, toetsenbordheld op sokken. Het is niet de vraag of, maar wanneer we je komen halen”.

Hij vervolgt in het artikel op zijn Facebook: “Ik heb best begrip dat, zeker op een zonnige dag, het niet naleven van de corona maatregelen, niet makkelijk is. Wat ik niet begrijp is, dat we als bezoekers meerdere malen met geduld verzoeken om weg te gaan, we onthaald worden op agressie, verzet, bekogeld worden met flessen en wat al niet meer. Dan is de grens bereikt”.

Gelukkig gaven de meeste mensen gehoor aan de oproep om te vertrekken. De politie kwam echter in actie toen een kleine groep weigerde gehoor te geven aan het bevel te vertrekken. Op beelden die rondgingen was te zien hoe agenten diverse rake klappen uitdeelden aan mensen. Dit leidde tot veel heftige reacties. Dros zegt “maar zoals zo vaak laten deze filmpjes maar een deel van het verhaal zien. Er gaat altijd iets aan vooraf. Helaas wordt deze context niet meegenomen”. Ook zegt hij dat de mensen die ‘vunzigheid over zijn collega’s plaatsen’ binnenkort opgepakt zullen worden.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?