Selecteer een pagina

Regio, 26 april 2021

In de regio Noord- en Oost Gelderland, waar de Achterhoek onder valt, is een verhoogd risico op natuurbranden. De brandweer waarschuwt dat door de droogte van de laatste periode een brand in de natuur zich snel en onvoorspelbaar ontwikkelen kan.

Vanwege de droogte van de afgelopen periode heeft de brandweer opgeschaald naar Fase 2 – Extra Alert in het hele gebied. Deze fase betekend dat hulpdiensten, natuurbeheerders en terreineigenaren op scherp staan om natuurbranden te gaan voorkomen. Ook wordt er een beroep gedaan op mensen om extra alert te zijn in de natuurgebieden. Ziet men een ‘verdachte situatie’ in de natuur, bel dan direct 112.

Op dit moment is er ook een stookverbod van kracht. Ook voor mensen die hier een ontheffing voor hadden of hebben. Ook voor het koken/barbecueën met vaste stoffen zoals briketten, hout of houtskool in de vrije natuur is aan strikte regels gebonden. De mensen wordt gevraagd plastic flesjes of glas(scherven) nooit achter te laten.

Wat te doen bij een natuurbrand
Mocht u zich in een situatie bevinden waarin u uzelf geconfronteerd ziet met een natuurbrand, dan kunnen de volgende tips u misschien helpen om inzicht te krijgen wat te doen:
– Bel allereerst natuurlijk het alarmnummer (112) en probeer zo goed mogelijk uw locatie door te geven;
– Breng uzelf direct in veiligheid. Vlucht zover mogelijk van de brand, het liefste naar een openbare weg;
– Loop altijd haaks op de brand; zo voorkomt u dat de brand uw inhaalt;
– Waarschuw natuurlijk ook andere wandelaars/fietsers.

Foto: Ron


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?