Selecteer een pagina

Doetinchem, 12 april 2021

In verband met de zorg voor corona patiënten heeft het Slingeland ziekenhuis opgeschaald. Op dit moment zijn zeven van de tien bedden op de Intensive Care (IC) bestemd voor de zorg aan corona patiënten.

Saskia Steenbergen, woordvoerder van het ziekenhuis, zegt: “de zes bedden was voor ons al veel, maar vrijdag hebben we besloten om er daar nog één bij toe te voegen”. Ze noemt de recente corona situatie in het ziekenhuis ‘zorgelijk’. “Een paar weken geleden zagen we nog een dipje in het aantal opgenomen patiënten met corona, maar op dit moment zie je toenames overal”. Naast de zeven bedden heeft het ziekenhuis ook nog een extra bed voor corona of non-corona patiënten. De andere twee bedden op de Intensive Care zijn voor reguliere patiënten. Saskia Steenbergen zegt “hoe dan ook zitten we nu aan de max, niet alleen qua bedden maar ook qua zorgmedewerkers”.

Het ziekenhuis heeft op de verpleegafdeling vijftien bedden voor de corona zorg. Het ziekenhuis prijst zich daarnaast ook zeer gelukkig dat er patiënten zijn die kunnen doorstromen naar Het Zorghotel te Gaanderen. De woordvoerder zegt hierover “dat geeft in ieder geval verlichting op de verpleegafdeling en de zorgmedewerkers die er al een jaar onder veel stress presteren”. Ze steunt de oproep vanuit de overheid om te versoepelen niet. “We begrijpen dat iedereen corona moe aan het worden is en we allemaal het terras etc. weer op willen, maar in deze situatie kan het gewoon niet”.

Niet kritieke planbare zorg afgeschaald
De opgeschaalde corona zorg heeft ook een direct gevolg op de reguliere zorg. De niet kritieke planbare zorg is afgeschaald, zo meldt het ziekenhuis op haar site. “We bekijken per dag of we de niet kritieke planbare zorg door kunnen laten gaan. Voor een aantal minder urgente behandelingen kan dit betekenen dat ze worden uitgesteld” aldus de woordvoerder.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?