Selecteer een pagina

Westendorp, 9 april 2021

De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag omstreeks 15:00 opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Doetinchemseweg vlak voor Westendorp. Hier bleek een vrachtwagencombinatie te zijn geschaard.

De chauffeur reed met zijn combinatie vanuit de Slangenburg richting Westendorp. Door onbekende oorzaak kwamen de wielen van de trailer, waarop twee afvalcontainers stonden, aan de rechterzijde in de berm waarbij de trailer begon te scharen. De chauffeur remde nog wel, maar verloor toch de macht over zijn combinatie. Het voorste deel belandde in een naastgelegen weiland waarbij de inhoud puin over het gehele weiland verspreid raakt. De trailer bleef op de weg staan. De chauffeur reed ook nog een flinke boom omver, die knapte af als een luciferhoutje!

Omstanders alsmede toevallig passerende agenten die het ongeval hadden zien of hoorden gebeuren spoedden zich direct naar de ongevalslocatie en hielpen de chauffeur uit zijn cabine. Laatstgenoemde raakte gewond en is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, hij was goed bij kennis. De schade aan de vrachtwagen en trailer alsmede het weiland is groot. Vitens kwam ook ter plaatse omdat er sprake zou zijn van een beschadigde waterleiding.

Verkeer wordt omgeleidt
Het ongeval en de berging nemen lange tijd in beslag. Het verkeer ondervind dus enige hinder van het ongeval. Ter plaatse wordt het verkeer omgeleid, rond 19:15 was de Doetinchemseweg nog in beide richtingen gestremd. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) werd, na overleg, niet ingeschakeld. Bij het ongeval waren geen andere weggebruikers betrokken.

Foto/Video: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?