Selecteer een pagina

Doetinchem, 3 april 2021

De brandweer en politie van Doetinchem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01:55 uitgerukt voor een brand in een rolcontainer met papier aan de Van Leeuwenhoeklaan in deze plaats. Hierbij werd een verdachte aangehouden.

Enkele jongeren zouden eerst bij een auto hebben gestaan, toen de eigenaar dit zag maande hij de jongens weg te gaan en hierop namen ze de benen. Enkele momenten later zagen mensen van een hoekhuis op de Lorentzlaan dat er op straat een brand was ontstaan in papier dat uit enkele rolcontainers was gegooid en aangestoken, hier zagen ze ook mensen bij wegvluchten. De toegesnelde brandweer had het vuur snel uit, de rolcontainers zelf raakten niet beschadigd.

Omdat er sprake was van brandstichting kwam ook de politie ter plaatse. Deze hoorden enkele getuigen van de brand en zette een speurhond in die al vrij snel een geur te pakken had dat naar een nabijgelegen woning leidde. Hierop ging de politie naar de woning en ondervroeg de jongeman hiervan. Deze legde tegenstrijdige verklaringen af en werd door getuigen herkend als een van de brandstichters. Hij is hierop aangehouden en moest mee naar het bureau. De jongeman wordt morgenvroeg verhoord over zijn aandeel in de brandstichting, zijn vrienden wisten te ontkomen. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?