Selecteer een pagina

Varsselder/Regio, 2 april 2021

Een vijftal mannen hoorden deze week jarenlange gevangenisstraffen tegen zich eisen vanwege betrokkenheid bij een internationale criminele bende. De mannen komen uit respectievelijk Varsselder, Amsterdam, Oss en Nieuwegein. De Varsselder moet 8 jaar de cel in bepaalde de rechtbank in Utrecht.

De bende hield zich bezig met drugstransporten, liquidaties, heling en witwassen. Ook werden er wapens en munitie aangetroffen bij de bendeleden. De 38-jarige man uit Nieuwegein wordt als de leider van de bende gezien, hij hoorde zestien jaar tegen zich eisen. Dat is een heel stuk minder dan de 30 jaar die de officier van justitie had geëist. De Nieuwegeiner zou ook banden hebben met de organisatie rondom Ridouan Taghi en hield zich voornamelijk bezig met de drugstransporten. De rechter achtte niet bewezen dat hij ook betrokken zou zijn geweest bij een liquidatie in De Meern.

De drugstransporten werden op een ingenieuze manier opgezet. De drugs -voornamelijk cocaïne en heroïne- werden in uitgeholde auto onderdelen verstopt waarin een flinke laag lood op werd aangebracht. Hierdoor vielen de drugs niet op tijdens controles. De auto onderdelen werden naar Groot Brittannië verscheept.

Wapens en munitie
In een loods en twee garageboxen van een 46-jarige man uit Oss werden veertien vuurwapens, een machinegeweer, tien handgranaten en ‘een aanzienlijke hoeveelheid munitie’ aangetroffen. Deze man verdwijnt, net zoals de man uit Varsselder, acht jaar achter de tralies.

De verdachte uit Amsterdam moet zeven jaar de cel in. Een 33-jarige man uit Nieuwegein hoorde veertien jaar tegen zich eisen. Twee andere mannen uit Nieuwegein zouden zijn vrijgesproken.

Foto ter illustratie


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?