Selecteer een pagina

Doetinchem, 31 maart 2021

De media aandacht en de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond op NPO1 rondom de dood van baby’tje Sem Vijverberg in 2006 hebben tot nu toe al 50 tips opgeleverd. Het coldcaseteam van de politie spreekt van een ‘overweldigend’ resultaat en bedankt iedereen voor de tips, deze worden door het team onderzocht en meegenomen. Onduidelijk is nog of hiertussen ook de ‘gouden tip’ zou zitten die de zaak mogelijk op kan lossen.

De campagne rond de dood van het baby’tje, dat in 2006 gevonden werd in een bevroren vijver aan de Kapperskolk in de wijk De Hoop te Doetinchem, startte vorige week zaterdag. Zowel regionale als nationale media pikten het nieuws op wat tot een flinke publiciteit zorgde. Dagbladen, nieuwssites, radiostations en televisieprogramma’s besteden aandacht aan de zaak en tevens de unieke samenwerking samen met De Graafschap en zanger Xander de Buisonjé die een speciaal lied maakte.

Hartverwarmend
Onderzoeksleider Ferdinand Schellinkhout zegt “het is hartverwarmend om te zien hoeveel enthousiasme en betrokkenheid er is in de samenleving om deze intrieste zaak op te lossen en de waarheid te achterhalen. Het kan niet zo zijn dat wij, als maatschappij, accepteren dat een weerloos en pasgeboren baby’tje met grof geweld om het leven wordt gebracht, in een koude vijver achtergelaten wordt en met een verzonnen naam wordt begraven. Wij willen achterhalen wie dit op zijn/haar geweten heeft en om de baby een echte naam te geven die het zo verdient”.

Belangeloze acties
Op vrijdag 2 april speelt De Graafschap thuis tegen FC Dordrecht in het voor eenmaal omgedoopte ‘Sem Vijverberg” stadion. De spelers van beide clubs alsmede de arbitrage komen op in een speciaal ontworpen tenue en nemen een minuut stilte in acht alvorens de wedstrijd begint. Ook de sponsoren zullen de boarding rondom het veld aanpassen om zo ook mee te werken aan de actie. Ook zullen er op de tribune grote spandoeken worden aangebracht om aandacht te vragen voor deze cold case zaak. Directeur Hans Martijn Oostendorp van De Graafschap omarmde het voorstel direct, hij zegt “de club is erg verankerd in de Doetinchemse samenleving en we willen meer betekenen voor de regio dan alleen voetbal”.

Producer Edwin van Hoevelaak (bekend van hits van Nick&Simon, Wolter Kroes, André Hazes jr. en Jeroen van de Boom) stelde voor de gelegenheid belangeloos zijn studio ter beschikking waarin Xander de Buisonjé een speciaal lied opnam. Xander is zelf vader van een zoon die Sem heet. Het nummer heet “Er Is Hoop” kwam tot stand mede door vele andere artiesten als gitarist Marcel Fisser, drummer Marijn van den Berg en bassist Edwin de Groot, allen bekend van De beste zangers. Het nummer is te beluisteren via Spotify en alle verdiensten gaan naar de Stichting Nidaa, kenniscentrum voor vondeling leggen en babydoding en naar de Stichting De Beschermde Wieg, waar een baby anoniem ten vondeling kan worden gelegd en acute hulp kan bieden aan zwangere vrouwen in nood.

Informatie
Ondanks dat er al veel tips binnengekomen zijn de afgelopen week, waarvoor de politie zeer dankbaar is, vragen ze om te blijven tippen onder het mom van “het is nooit te laat om te praten”. Heeft u een vermoeden wie (een van de) ouders van Sem zou kunnen zijn of wie hem in de ‘kapperskolk’ achter heeft gelaten? Belt u dan met de tiplijn op 0800-6070 of via M onder nummer 0800-7000. Er is door de hoofdofficier van justitie 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?