Selecteer een pagina

Doetinchem, 27 maart 2021

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen in Doetinchem een flyer actie gehouden rondom de cold case zaak van baby’tje Sem Vijverberg die op zondagmiddag 29 januari 2006 in een vijver aan de Kapperskolk in de wijk De Hoop werd aangetroffen. Men hoopt op tips die de zaak, na 15 jaar, eindelijk zou kunnen oplossen.

Het is zondagmiddag 15 januari 2006 als drie dan nog jonge kinderen in het riet aan de kapperskolk te Doetinchem in een bevroren vijver een, wat zij denken, pop te vinden. Ze vertellen het verhaal thuis aan hun ouders die het niet vertrouwen, vervolgens besluit een van de ouders poolshoogte te gaan nemen en krijgt hierbij de schrik van zijn leven. Het betreft een baby’tje te zijn die met geweld om het leven gekomen is. Er wordt direct een groot onderzoek gestart door de politie. Het levert niets op en de ouders van het jongetje, dat de naam Sem Vijverberg meekrijgt, blijven onbekend.

Nu 15 jaar later vraagt de politie opnieuw aandacht voor de cold case zaak. In de wijk De Hoop waar de kapperskolk ligt is huis aan huis geflyerd, maar ook op de Wijnbergseweg en in het centrum van de stad werd aan winkelend publiek een folder uitgereikt. Dit ging geheel volgens de corona richtlijnen. De politie was met onder meer het Mobiele Media Lab ter plaatse. Ze hopen op antwoorden, zoals: Wie waren de ouders van Sem, wie heeft het baby’tje met geweld om het leven gebracht en waarom hebben ze hem juist hier neergelegd. Sem zou nu anders 15 jaar zijn geweest.

Beloning voor ‘gouden tip’
De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Een politieagent wist het duidelijk te verwoorden “je moet toch last van wroeging krijgen na zo’n lange tijd. Je kunt me niet vertellen dat het geen zware last is om te leven met een leugen, je blijft tenslotte ouders van een kindje”.

Op dinsdagavond 30 maart aanstaande wordt de zaak ook weer bij opsporing verzocht onder de aandacht gebracht. De kijkers worden meegenomen tijdens een reconstructie van het verhaal en de vondst van Sem in de Kapperskolk. Ook worden er nog nooit eerder vertoonde foto’s getoond van het jongetje.

Informatie
Vermoedt u wie (een van) de ouders van baby’tje Sem geweest is of wie hem om het leven heeft gebracht of weet u misschien wie Sem in de Kapperskolk neer gelegd heeft? Het is nooit te laat om te praten! U hoeft niet bang te zijn voor vervolging ook aangezien er geen straf staat op het achterhouden van informatie. De cold case rechercheurs gaan graag met u in gesprek. U kunt bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via M via 0800-7000.

Foto/Video: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?