Selecteer een pagina

Doetinchem, 24 maart 2021

Desiree Huykman, eigenaresse van de Duits getinte horecazaak Antons Biergarten, heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Bij de horecazaak in de Grutstraat in het centrum van Doetinchem werkten nog vijf mensen.

Antons Biergarten opende in 2018 haar deuren en bestond 2,5 jaar, waarvan ze 1,5 jaar open zijn geweest. Het laatste jaar was de horecazaak dicht in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Huykmans zegt “als het vooruitzicht was geweest dat we volgende maand weer open konden, had ik nog doorgedraaid. Maar dat vooruitzicht is er niet”. Zelf denkt ze ook niet dat de versoepelingen met een kabinet van VVD en D66 er snel zullen komen.

“Tijdens de eerste lockdown draaiden we nog wel behoorlijk” zo vervolgt Huykmans, “maar in de tweede lockdown werd dit al minder. We kregen wel een tegemoetkoming vanuit de overheid maar deze bleek te gering om de kosten te dekken. De tijd is helaas te kort geweest om een buffer op te bouwen, en dan is sluiting -hoe pijnlijk ook- de enige oplossing”. Antons Biergarten is de eerste horecazaak in Doetinchem die onderuit gaat vanwege het coronavirus. In 2020, tijdens de eerste lockdown, gingen Hotel ’t Heuveltje en Restaurant De Bourgondiër in Beek failliet. Eenzelfde lot overkwam restaurant Het Muldershuis te Eibergen.

Besmette plek
Het pand waarin Antons Biergarten gevestigd zat heeft al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Geen enkel pand in de Grutstraat had sinds 1995 zoveel verschillende namen en uitbaters. Achtereenvolgens zaten hier; ’t Vermaeck, ’t Nieuwe Vermaeck, Cinq, De Uitgeverij, Bo’ode en dus Antons Biergarten.

Foto: ter illustratie


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?