Selecteer een pagina

Didam, 22 februari 2021

De brandweer en politie zijn maandagmiddag opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Julianastraat te Didam. Bij de brand vielen geen gewonden en ook de schade lijkt mee te vallen.

De bewoner van de woning rook in de keuken al iets van een brandlucht, eenmaal buiten zag hij rook uit de schoorsteen en belde hij direct de hulpdiensten. De brandweer rukte uit met een tankautospuit uit Didam en hoogwerker uit Zevenaar. De brand in de woning was snel uit en ook de rookschade lijkt beperkt te zijn tot het schoorsteenkanaal. Vermoedelijk kon de brand ontstaan door achtergebleven roet. De schoorsteen was ten tijde van de brand niet aan!

De bewoner gaf te kennen dat hij de laatste twee maanden regelmatig de schoorsteen gebruikt had, maar ook dat deze drie maanden geleden al geveegd was. De bewoner heeft een onderhoudscontract met een schoorsteenveeg bedrijf en laat hem twee- tot driemaal per jaar grondig vegen. De Julianastraat was ter hoogte van de woning enige tijd gestremd.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?