Selecteer een pagina

Gaanderen, 16 februari 2021

De politie is dinsdagavond omstreeks 19:30 uur uitgerukt voor een melding van een overval op een supermarkt aan de Hoofdstraat te Gaanderen. Rond 21:15 zijn twee jonge verdachten opgepakt voor de overval, of ze iets buit hebben gemaakt is vooralsnog niet bekend.

De jonge verdachten waren, nadat ze de overval gepleegd hadden, weggevlucht richting de Rijksweg in Gaanderen. De politie is hierop direct een zoekactie gestart en verspreidde tevens een Burgernet melding om naar de twee uit te kijken en bij het aantreffen ervan 112 te bellen. Met succes: dankzij de Burgernet melding en oplettende burgers konden de twee rond 21:15 opgepakt worden.

Al vlak na de overval was duidelijk dat het om een kleinere jongen ging en een wat langere. De agenten hebben de beelden van de winkels bekeken en bij de supermarkt getuigen verklaringen opgenomen. Bij de overval raakte niemand gewond. Onduidelijk is waarmee er gedreigd is en ook over een buit is niets bekend gemaakt.

Update 17-02: Terwijl in eerste instantie sprake was van een aanhouding, blijkt nu dat de ouders de verdachten rond 21:15 naar het bureau hebben gebracht met de mededeling dat dit de overvallers waren die de politie zocht. Vanwege het feit dat beide verdachten minderjarig zijn is de politie terughoudend met informatie over de woonplaats en leeftijd van de jongens.

Tevens in niet bekend waarmee de jonge verdachten hebben gedreigd, wel is bekend geworden dat er een of meerdere medewerkers van de supermarkt bedreigd zijn met een of meerdere wapens. Ook is in dit stadium van het onderzoek niet bekend of er daadwerkelijk iets buitgemaakt is.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?