Selecteer een pagina

Regio, 13 februari 2021.

Na een week vol sneeuw en strenge vorst valt langzaam de dooi in, veel mensen trokken er vandaag op uit voor de laatste dag ijspret.
Volop sneeuw- en ijspret vandaag in de regio, een kort verslag en fotoserie voor u:

De omstandigheden waren zaterdag prima voor veel vertier op en om het ijs, reden genoeg voor velen om de kans te pakken en de ijzers onder te binden. Na een heldere en koude nacht werden we wakker terwijl het eerste licht de sneeuw een blauwe gloed gaf, niet veel later kleurde de horizon rood door de opkomende zon. Voor de liefhebber van winterweer beloofde het een mooie dag te worden, nog even genieten van schaatsen op natuurijs.

Horsterpark.
In het Horsterpark te Duiven was het gezellig, iedereen genoot van de prachtige dag en het was er niet te druk. Op de vijver was er prima te schaatsen, het gebied rondom de ( in werking zijnde) fontein was afgezet met dranghekken en lint om te voorkomen dat men door het ijs zakte. Het ijs was op de meeste plekken zwart en er was goed te schaatsen, menigeen trok zijn of haar baantjes op de vijver of vermaakte zich op een andere manier.

Verderop een ander winters tafereel, kinderen en ouders schoten met of zonder slee van de besneeuwde heuvel. Net als op het ijs waren er alleen maar vrolijke gezichten te zien, volop genieten van de laatste ijsdag! Bij het ( gesloten) paviljoen stond een soort van koek en zopie, Welling Catering heeft het “Dickens to go” huisje neergezet waar men terecht kan voor een bekertje warme chocomel tot een portie poffertjes, deze warme versnaperingen vonden gretig aftrek. Voor de meesten was dit ongetwijfeld een heerlijke dag die de ellende van afgelopen week ruimschoots heeft goedgemaakt, het virus en de overlast van het winterse weer maakte plaats voor ijs- en sneeuwpret!

Bonanzapark Doetinchem
Op de vijver in het parkje aan de Marsmanstraat te Doetinchem bonden liefhebbers de schaatsen onder, vergezeld van een zonnetje was het hier ook goed toeven. Het ijs zag er goed uit en velen waagden wat rondjes op de bevroren vijver. Echt druk was het er niet waardoor er ruimte genoeg overbleef om ook een een pirouette op het ijs te maken of eens flink aan te zetten in de hoop dat je op tijd kon remmen of niet onderuit ging. Dat laatste gebeurde een schaatsster deze morgen bij Markant te Braamt, de vrouw werd met een behoorlijke hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Later op de middag is het bij Stroombroek ook misgegaan, hier zakte iemand door het ijs. De schaatser kon op eigen kracht uit het water komen en is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd.

In de Kruisbergse bossen was het, net als de gehele week eigenlijk, druk bij de ‘zandbult’ die dezer dagen rustig omgedoopt kon worden tot ‘sleebult’. Vele kinderen en hun ouders waagden zich op de slee en gingen vaak met een behoorlijke vaart de bult af, wat soms tot hilarische situaties leidde. Achteruit de bult af, niet tijdig kunnen remmen of halverwege een koprol in de sneeuw maken. Godzijdank ging het met sleetje rijden op de meeste plaatsen in Doetinchem goed. Na een slee- en/of schaats avontuur lonkte thuis de warme douche of koffie/thee/chocomelk. Sommige mensen maakten van de fietsdrager achterop de auto tijdelijk een sleedrager! En soms kwam je een boom tegen waarop men artistiek bezig is geweest… de corona werd ook in deze stad even in de ijskast gezet en men genoot volop in de buiten kou.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?