Selecteer een pagina

Regio, 7 februari 2021

Nederland ontwaakt op maandagmorgen met code oranje en her en der blijft het nog (flink) door sneeuwen. Rijkswaterstaat adviseert “alleen de weg op te gaan als dat strikt noodzakelijk is”, de verwachte chaos blijft vooralsnog beperkt tot enkele ongevallen. De gemeenten zetten alle zeilen bij om wegen sneeuwvrij te maken, maar dat blijkt uitermate lastig. Het KNMI heeft tot 18:00 code oranje verlengt in Noord-Holland, Friesland en Groningen, voor de rest van het land geldt vanaf 12:00 code geel.

Gestrande vrachtwagen leidt tot overlast
Op de afrit van de A3 bij Emmerich vanuit Nederland stond vanmorgen een defecte vrachtwagen. Dit leidde tot een lange file en veel overlast. Een chauffeur van een ander bedrijf meldt dat hij ruim drie uur vastgestaan heeft achter de vrachtwagen, hij kon uiteindelijk weg worden geleidt door de politie. Ook het andere verkeer ondervond er veel hinder van (Hoofdfoto).

Ondertussen mag men in Duitsland niet meer de weg op met vrachtwagens die meer dan zeven ton wegen!

Basisscholen blijven dicht in groot deel van het land
Meerdere basisscholen blijven deze maandag dicht. Na de lockdown was er sprake van dat de basisscholen vandaag hun deuren weer voor de leerlingen zouden openen, echter gooit nu het winterweer roet in het eten. “De leerlingen van de scholen wonen vrij in de buurt, dus daar zit het probleem niet. Onze leraren komen vaker van verder en die kunnen nu gewoon niet tijdig op school zijn” aldus een overkoepelende organisatie van basisscholen.

De leerlingen hebben dus een extra dagje vrij, maar gelukkig is er nog altijd veel sneeuwpret voor hun te beleven en zie je overal weer (groot)ouders die met de kinderen erop uit trekken om sleetje te rijden.

Gemeente Doetinchem schuift zich in de rondte
Een medewerker van de BuHa/Gemeente Doetinchem geeft aan dat al het materieel dat ze hebben de weg op is gegaan om wegen sneeuwvrij te maken. “We hebben al het personeel en al het materieel dat we hebben ingezet om met schuivers de wegen begaanbaar te houden en maken en daarnaast strooien we ook” aldus de medewerker. Het strooien blijkt lastig “We kunnen alleen strooien met temperaturen boven nul, maar omdat dit niet gehaald wordt blijft strooien een lastig verhaal”.

Het verkeer dat de weg op moet vanwege werk kruipt met een slakkengangetje van 20 tot 30 km/u over de weg naar de bestemming. De ANWB meldt dat het alle hens aan dek is en hier krijgen ze vooral te maken met auto’s waarvan de accu het begeven heeft. Het ziekenhuis in Doetinchem meldt dat ze nauwelijks patiënten binnenkrijgen met botbreuken en zegt dat mensen voorzichtiger zijn en veelal gaan lopen in plaats van fietsen.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?