Selecteer een pagina

Regio, 1 februari 2021

Vier mannen die terechtstonden voor de mishandeling van politie- en beveiligingshonden zijn veroordeeld tot taakstraffen van veertig tot zestig uur. Het Openbaar Ministerie had 120 uur tegen de verdachten geëist.

De mannen werkten als trainers bij een hondenvereniging die politie- en beveiligingshonden klaarstomen voor hun werk. De mannen gebruikten hierbij ook de sinds 2018 verboden prikhalsbanden. Ook werden de honden geslagen, geschopt en met een stroomstootwapen bewerkt. Deskundigen gaven aan dat ze de dieren, zonder enig doel, moedwillig pijn deden.

De veroordeelde mannen komen uit ’t Harde, Gaanderen, Doetinchem en Silvolde. De verenigingen waar de mannen bij werkten zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV). De politie gaf al meteen aan geen zaken meer met de mannen te doen. Een vijfde verdachte werd vrijgesproken, een zesde moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Undercover
Het geheel kwam aan het rollen door een uitzending van het SBS6 programma Undercover in Nederland, gepresenteerd door Alberto Stegeman. In de aflevering was te zien hoe de honden mishandeld werden wat direct vragen opriep en daarnaast ook geschokte reacties teweeg bracht.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?