Selecteer een pagina

Duiven, 28 januari 2021.

De brandweer van Duiven is donderdagavond kort na acht uur opgeroepen voor een hulpverlening aan de Roelofshoeveweg in die plaats, op de vulslang van een LNG tankinstallatie had zich behoorlijk veel ijs afgezet.


Het ging om een LNG ( Liquid Natural Gas) tankistallatie voor vrachtwagens en bussen, dit is aardgas in vloeibare vorm. Om het gas vloeibaar te maken wordt het onder ( hoge) druk in een drukhouder ( tank) opgeslagen, door de druk daalt de temperatuur van het gas tot onder het vriespunt. Nadat een aantal wagens kort achter elkaar hadden getankt is de temperatuur van de slang enorm gedaald, door het vochtige en miezerige weer is zo ijsafzetting ontstaan op de vulslang.
Als je wel eens een gasaansteker hebt bijgevuld met een soort spuitbus hebt je vast gemerkt dat het busje en de aansteker koud werden, dat is bij de tankinstallatie ook het geval.

De brandweer heeft contact gehad met de beheerder van de pomp, een aantal chauffeurs had hier bij hen melding van gemaakt. Daar het een ‘normaal’ verschijnsel is heeft de brandweer het erbij gelaten en is retour gegaan naar de post.

Fotograaf: Ron.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?