Selecteer een pagina

Ulft/Silvolde, 23 januari 2021

De bestuurder kreeg op vrijdagavond een stopteken die hij negeerde. Vervolgens reed de 48-jarige man uit Ulft met zeer hoge snelheid door een woonwijk en zag de politie zich genoodzaakt om de achtervolging in te zetten met zwaailicht en sirene.

Agenten zagen de bestuurder op de Korenweg rijden met een kapotte koplamp, ze wilden de auto en man hierop controleren en gaven hem een stopteken. Hieraan werd niet voldaan, sterker nog de automobilist maakte zich uit de voeten. Zo meldt de politie Oude IJsselstreek.

Agenten zagen zich, vanwege de zeer hoge snelheden die behaald werden, genoodzaakt om hun zwaailicht en sirene te gebruiken om het overige verkeer te waarschuwen. De sirene is niets iets dat ’s avonds en ’s nachts gebruikelijk is.

Man verstopt zich in de struiken
Op de Laan van Schuylenburch sprong de man uit zijn voertuig en rende via de Paasberglaan het bos in. De uiteindelijke aanhouding kon worden gedaan dankzij politiehond Arkos die dus wederom een belangrijke rol speelde: hij vond de bestuurder die zich had verstopt in de struiken.

Bij de controle bleek uit een ademanalyse dat de bestuurder niet teveel had gedronken, een afgenomen speekseltest bracht echter aan het licht dat de man onder invloed was van meerdere soorten (hard)drugs. Ook bleek dat het rijbewijs van de man reeds eerder ongeldig verklaard was.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?